Det är dax att köra vårt succécamp från förra året igen!

 

Som vanligt kör vi lör-sön och alla åldrar är välkomna att anmäla sig. Det är ont om platser så du gör klokt i att anmäla dig snabbt. Sista anmälningsdag är den 15:e januari. 

Nytt för i år är att vi kommer att erbjuda boende i vårt café, för endast 150:- får du sovplats, luftmadrass & sovsäck (som du får behålla). 

Att deltaga i campet kostar dock inget.. Nada, zipp, nuthin!

 

Anmälan sker genom att fylla i följande och skicka i ett mail till oss

 

  • Namn
  • Person-nr
  • Adress
  • Mobilnummer
  • mailadress
  • Sovplats, ja eller nej

 

Maila oss

 

Varför ett camp för bara tjejer?

 

 

Det har länge varit en brist på skejtande tjejer i Halmstad, det tycker vi så klart är jättetråkigt! Sedan vi införde speciella nybörjartiden, och inte minst vår Tjejskejt (torsdagar 18-20) har vi sett att antalet ökar, men det räcker inte, vi vill att ännu fler tjejer ska få prova på skateboard! Därför har vi dragit igång All Girls Camp, och det ska bli sjukt kul!

Att det är så få tjejer som åker bräda handlar nog ofta om fördomar, man tror helt enkelt inte att skejt är något för tjejer. I filmen får du höra Sonias syn på saken. Sonia som coachade förra året kan tyvärr inte medverka i år men Irma som också medverkar kommer att vara med som coach på campet efter att ha varit sjuk förra året. 

 

 

Vilka riktar vi oss till?

Campen är för tjejer i alla åldrar och i alla utvecklingsfaser. Det är all in som gäller och det ska vara 100 % tjejer i Skatehallen, hela helgen. Blir det ont om platser kommer vi dock att prioritera deltagare från klubbens upptagningsområde då målet är att öka antalet tjejer med Slottsmöllan som hemmahall.

 

Bild från förra årets camp

 

VÅRA SPONSORER

[metaslider id=1384]

 

Filmen från Förra årets Camp kan ni se här: 

 

 

Vad kostar det att vara med?

Årets kostnad är 0:-. Tack vare vårt goda samarbete med Sveriges Skateboardförbund & våra klockrena sponsorer kan vi tillsammans verka för att fler tjejer ska få åka skateboard. 

Det ingår 4 skatepass med duktiga coacher som du kan läsa mer om längre ner. Vi bjuder dessutom på fika/mellanmål mellan de båda passen varje dag. Resa till och från, eller eventuellt boende för deltagare som ev. kommer utifrån, står vi däremot inte för.

 

NYHET I ÅR: BOENDE

För endast 150:- så kan du få bo i hårdförläggning och du får behålla både luftmadrass & sovsäck som du sover i. Ta med egen kudde 🙂

 

Hur många platser finns det?

Vi begränsat antalet deltagare till 40 st av den enkla anledning att vi vill ha gott om plats i hallen och inte minst för att kunna hålla en hög kvalité på passen med våra grymma coacher.

 

 


Välkommen till ALL GIRLS CAMP, powered by Idrottens Spel & Stadium Sports Camp!

Vi skapade efter förra årets camp en öppen grupp på Facebook där vi ska kunna utbyta allsköns information kring Tjejskate. Det kan vara bilder från campet och information om t.ex. andra events, coola klipp osv.

Vår förhoppning är att alla deltagare går med och hjälper oss sprida denna grupp. 

 

För att komma till gruppen klicka på knappen nedan

 

Facebook group

 

 

Irma Holst

Ålder: 17 år 

Stad: Malmö

Hur länge har du skejtat?

Skejtat i 3,5 år. 

Har du coachat tidigare?

Coachar vanligtvis på nybörjarskejten på måndagar på bryggeriet och tjejskejten på höstlov och sportlov. Jag skulle dessutom varit coach på förra årets camp i Halmstad men blev sjuk 🙁

Vad är det bästa med skateboard?

Det bästa med skateboard är att du hela tiden kan utmana dig, hitta nya coola trick att lära dig. Känslan man får när man sätter något gött och gemensamheten i skatevärlden är bäst.

Varför behövs det ett camp för enbart tjejer?

Vi behöver ett camp med tjejer eftersom att det är viktigt att även tjejer får ta plats inom sporten, vi tjejer har så sjukt mycket att komma med vilket kan vara svårt när man endast omges av killar... Sveriges skatetjejer har den bästa gemenskapen men behöver alltid utökas och därför blir det bara bättre ju fler vi är!

Emma Wallander

Ålder: 23

Stad: Halmstad

Hur länge har du åkt skateboard?

För många, men inte tillräckligt (vet inte haha)

Har du coachat tidigare?

Japp, skatecamp i göteborg. Skateskola och nybörjarskate i halmstad & förra årets camp givetvis!

Vad är det bästa med Skateboard?

Att det är så öppet och passar alla. Man kan åka precis när man känner för det.

Varför behövs det ett camp för enbart tjejer?

Tjejskatescenen har börjat växa i Sverige, men jag tror de flesta behöver peppas och inse att de inte är ensamma på brädan för att fortsätta åka. Och de som inte vågat prova än ska få se att de inte är så farligt som de tror, och att gemenskapen inom skate är grymmmmm!

Josefine Robarth

Ålder: 27 år

Stad: Halmstad

Hur länge har du åkt skateboard?

Har stått på brädan från och till i 9 år

Har du coachat förut?

När det kommer till coachning så har det varit skate som gäller för mig. Jag startade upp tjejskate på Bunkern-tiden (Halmstads förra skatehall) runt 08. Den enda tjejen jag fick med mig för att stanna var Emma Wallander som än idag är en av mina bästa vänner. Nu håller jag i tjejskate igen på Slottsmöllans skatepark och det är superkul att se hur det går framåt! I somras var jag coach på ett tjejcamp i Öckerös nya skatepark med. 

Vad är det bästa med skateboard?

Det bästa med skate för mig är gemenskapen och hur mycket man reser runt på olika skateresor och event, där man också lärt känna massa nya sköna vänner.

Varför behövs det ett camp för enbart tjejer?

För att det är ett tryggt och peppande sätt att låta nya tjejer våga sig ut på skatescenen. Plus att det är ett väldigt kul sätt att hänga och lära känna nya vänner på!

Jessica Jansson

Ålder: 28 år

Stad: Borås

Hur länge har du åkt skateboard: 

Skejtat i 4,5 år

Har du coachat förut?

Har coachat på flera olika events och camps med No Limit under 3 år + Campet i Halmstad förra året. 

Vad är det bästa med Skateboard?

Det bästa med skateboard är att det är så otroligt fritt och man utmanar sig själv. Finns ingen bättre känsla än när man äntligen sätter ett trick som man har kämpat med hur länge som helst! Och allt gött folk man lär känna genom skaten.

Varför behövs det ett camp för enbart tjejer?

För att tjejer ska våga prova på och ta plats tills man känner att man vågar åka även på de "vanliga" tiderna i skateparkerna. Ett bra sätt att träffa nya polare att skata med och på så sätt pusha varandra att utvecklas.

Emma Bellstam

 

Ålder: 18 år

Stad: Borås

Hur länge har du åkt skateboard?

 4 år på brädan mer eller mindre.

Har du coachat tidigare?

Har tidigare coachat på ett event i Borås som jag själv anordnade (Lundy Park Girls Weekend)och på No Limit Meetup i Jönköping. Skate båda gångerna men också lite parkour.

Vad är det bästa med skateboard?

Det allra bästa med skateboard är att man kan göra som man vill, det finns inget rätt eller fel så länge man visar respekt- men det bör man ju alltid göra! Man träffar också så många underbara människor, vilket är helt fantastiskt.

Varför behövs det ett camp för bara tjejer?

Det behövs event och camps för tjejer inom alla mansdominerade sporter för att bryta normen. Målet är att allt som kallas att det är en "manlig sport" ska gå till att vara något för alla. Inte bara tjejer, utan även HBTQ+ personer samt andra minoriteter som inte brukar associeras med resp. sport eller fritidsintresse. Första steget är dock här, att bjuda in en minoritet att känna sig trygga i en främmande miljö och ha det kul tillsammans med andra som har samma utgångspunkt.

Mimmi Leckius

ålder: 27

Stad: Lund

Hur länge har du åkt skateboard?

 7 år

har du coachat förut?

Jag har jobbat som skatecoach  på Bryggeriet i Malmö två dagar i veckan de senaste två åren och under sommaren har jag coachat på Stapelbäddsparken. & jag var med på förra årets camp i Halmstad!

Vad är det bästa med skateboard?

Oj, svår fråga. Allt?

Varför behövs det ett camp för enbart tjejer?

Ännu en svår fråga. Hmmm, just nu behövs det, som tjej sticker man fortfarande ut när man besöker en skatepark, man tillhör en minoritet och då tror jag att det känns extra jobbigt att komma dit som nybörjare. Jag vet av erfarenhet att det är många tjejer som är sugna på att lära sig åka skateboard men som inte vågar ta den platsen, och därför tycker jag att det är viktigt med camp enbart för tjejer, där ens plats är självklar. Här kan de lära känna andra tjejer som skejtar och inspireras av de mer erfarna åkarna

Hitta till campet

 

 

Slottsmöllans Skatepark ligger inne på Slottsmöllans Industriområde, adressen är Slottsmöllevägen 8D men kan vara svår att hitta med GPS.

Sikta in dig på Slottsmöllevägen och när du kommer till rondellen vid busshållplats Slottsmöllevägen är du ruggigt nära.

För att komma till hallen väljer du infart Röd, här finns även en skylt som visar Slottsmöllans Skatepark.

 

Slottsmöllans Skatepark är dock korrekt markerad om du använder Google Maps. 

 

- Lycka till! 🙂

 

 

Vill ni ringa oss så gör det på 0793 - 48 99 53 eller kanske maila på hc@boe.im

 

Med stadsbuss tar man sig enkelt från stan till hållplats *Slottsmöllevägen* med Linje 60, man kan ej betala med kontanter. 

Sök din bussresa här eller ladda ner Hallandstrafikens app. 

 

Busstidtabell